Víte jaký je rozdíl mezi mistrem a začátečníkem? Mistr selhal vícekrát, než se začátečník kdy pokusil.

Nejlepší polévka dle Dorotky

6. února 2011 v 13:14 | Dorota
VALAŠSKÁ KYSELICA

Kysané zelí
Větší cibule
Smetana
Kysaná smetana
Bobkový list
Nové koření
Pepř (může být černý i bílý, jaký máš rád)
Domácí klobásky 2-4
Brambory
Kmín
Sůl
Tuk
(polévková lžíce hladké mouky)

- Na tuku lehce osmažíš cibulku (ne do hněda) a na kolečka nakrájené klobásky, kysané zelí jemně překrojíš, ať není moc dlouhé a přidáš ho na osmaženou cibulku. Trochu opražíš, zaleješ asi litrem vody, přidáš dva kusy bobkového listu a 4-6 kuliček nového koření. Přikryješ pokličkou a vaříš 30-40 minut.
- Ostrouháš si asi 4 větší brambory, nakraješ je na kostičky a vaříš v osolené vodě s kmínem (musí se vařit zvlášť od zelí, jinak by v tom kyselém prostředí nezměknuly!).
- Až je zelí povařené, přimícháš do něj kysanou smetanu a klasickou smetanu, do které jsi předtím vmíchal 1 polévkovou lžíci mouky (pořádně rozmíchat!). Polévku zamíchej, ať Ti tam nevznikají hrudky.
- Scedit brambory a vmíchat je do polévky.
- Mletý pepř dle chuti.
-Vařit ještě 5 minut.
Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama